De volgende tocht is op 6 augustus 2024!

Wat is Terre des Hommes?

Terre des Hommes is een internationale organisatie die hulp biedt aan "kansarme" kinderen.

De organisatie heeft de volgende:
VISIE:
Een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. We gaan net zolang door tot dit is bereikt.
MISSIE:
Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kansarme kinderen uit uitbuitings- situaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.
FOCUS:
Kinderuitbuiting gaat om ernstige schendingen van kinderrechten, met soms vergaande gevolgen. Wij richten ons op kinderarbeid, kindermisbruik, seksuele uitbuiting van kinderen (zoals kinderprostitutie) en kinderhandel en migratie.
ORGANISATIE:
Terre des Hommes is een Nederlandse stichting en maakt onderdeel uit van de Terre des Hommes Internationale Federatie. Met 110 medewerkers voeren we in Azië en Afrika in samenwerking met lokale partners zo‘n 70 projecten uit.
De 45 winkels verspreid door heel Nederland zijn belangrijk voor Terres des Hommes en worden gerund door 1871 vrijwilligers.


GESCHIEDENIS:
Terre des Hommes is opgericht in 1965 en vernoemd naar het boek Terre des Hommes van Antoine de Saint-Exupéry, een vooruitstrevende Franse schrijver en piloot tijdens de Tweede Wereldoorlog. De waarden van de organisatie zijn gestoeld op zijn opvattingen over menselijke waardigheid, verantwoordelijkheid en solidariteit.


Versie 20230813